Fine Art Prints

We create unique and meaningful moments though the lens

“We Brengen uw favoriete fotos tot leven met een fine art print op formaat in de gewenste kwaliteit naar keuze en smaak.
Per aangekochte print op acrylglas of canvas ontvangt u een certificaat van authenticiteit.”

Bij aankoop van een Limited edition print van mijn werk op dibond of Acrylglas komt een Certificaat van Authenticiteit bij de koper terecht maar wat is dit nu exact en wat hangt er aan verbonden….
Een echtheidscertificaat is een document dat de echtheid van een kunstwerk garandeert.
Het bevestigt dat het kunstwerk is gemaakt door de kunstenaar die eraan verbonden is.
In de kunstwereld vertelt een echtheidscertificaat wie de kunstenaar is, welk proces is gebruikt om de afdruk te maken, op welk materiaal het is gedrukt, of het om een beperkte oplage gaat of niet, etc.
Net als bij een identiteitskaart is een echtheidscertificaat slechts aan één kunstwerk verbonden en volgt het het hele leven van het kunstwerk, van aankoop tot doorverkoop.
Het certificaat vervalt dus nooit.
Bij een kunstwerk wil je er ook zeker van zijn dat het werk origineel is en gemaakt door de betreffende kunstenaar.
Het is een vorm van consumentenbescherming die ik wil garanderen naar de klant toe
Z. Pro photography verkoopt vanaf 2023 alleen werken met een echtheidsverklaring die bij de beperkte oplage afdrukken hoort.
Je bent er dan zeker van dat het kunstwerk daadwerkelijk door de kunstenaar zelf is gemaakt en dat het niet gaat om een willekeurige foto copy Aangezien het kunstwerk bewezen authentiek is, stijgt de waarde ervan naar de toekomst toe.
Mocht je een kunstwerk willen doorverkopen of verzekeren, dan helpt een echtheidscertificaat bij het inschatten van de huidige en toekomstige waarde van het kunstwerk.
Het kan de verkoop van het kunstwerk zelfs vergemakkelijken. Een certificaat van echtheid is een hoog aangeschreven en geaccepteerde manier om een kunstwerk te verifiëren.
Wanneer de carrière van een kunstenaar van de grond komt en het kunstwerk meerdere malen wordt doorverkocht, helpt het verzamelaars om de geschiedenis van het kunstwerk te achterhalen en bewijst het dat het om een origineel gaat.
alle certificaten worden bij aflevering afgestempeld met een Wax zegel en een inkt stempel + daarna ondertekend door Ikzelf op Speciaal linnen papier en document van een bepaalde dikte en structuur om fraude te voorkomen

“By managing all aspects of our artists’ careers, we are able to effectively grow our clients’
profiles from the inside out and properly position them for long term success.
This is the Velvet Hammer philosophy.”